Заклад дошкільної освіти (ясла-садок)
Охтирської міської ради в Сумській області

 

Протидія онлайн-шахрайствам

 

 

Електоронна платформа "МРІЯ"

Департаментом кіберполіції, спільно з партнерами розроблено електронну платформу «МРІЯ», яка створена для об’єднання проєктів, реалізованих у синергії Кіберполіції України та волонтерів. Основна мета проєкту – протидія кремлівській пропаганді та фейковим або проросійським ресурсам у мережі Інтернет.
Додаткові електронні посилання на ресурси проєкту «МРІЯ»:
https://mriya.social (офіційний вебсайт проєкту);
https://t.me/stoprussiachannel (основний телеграм канал, де здійснюються комунікація з підписниками, а також надання завдань для блокування);
@stopdrugsbot (телеграм – бот для збору нових посилань на ворожі ресурси, а також автоматизованої взаємодії з користувачами);
https://t.me/ukraine_avanger_bot (офіційний бот для збору інформації про ворожу техніку, коллаборантів, мародерів та іншу оперативну інформацію).https://rosinka.org.ua/wp-content/uploads/2023/09/post_dlya_socz_merezh_mriya.jpg



СТОП - НАРКОТИК
 

Поліція Сумщини попереджає, що запрацював чат - бот «СтопНаркотик»
Запрацював  від поліції, який викриватиме збут наркотиків по всій країні.
https://t.me/StopDrugsBot — офіційний чат-бот поліції у месенджері Telegram.
З його допомогою можна анонімно та в декілька кліків повідомити працівників поліції про виявлення як наркотичних речовин, так і самих закладників.
Скористатись чат-ботом можуть усі громадяни .
Щоб залишити заявку про можливе місце закладки чи закладника, достатньо відкрити програму https://t.me/StopDrugsBot у своєму Telegram і розпочати діалог.
Після старту розмови потрібно вказати такі деталі:
 - населений пункт,
-  адресу, за якою побачили потенційного зловмисника,
 - опис місця, де на думку заявника може бути закладка (труби, клумба, лавочка тощо).
 А для того, щоб правоохоронці швидше виявили закладку, надішліть геолокацію й додайте фото/відеоматеріали.
Після отримання повідомлення про знахідку або ймовірного закладника, працівники поліції виїжджатимуть на місце і перевірятимуть інформацію.
Нагадуємо, що за правопорушення, пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин є відповідальність, яка у залежності від обсягів збуту може бути як адміністративна, так і кримінальна.


ШАНОВНІ БАТЬКИ, ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВАС!

 

АЛГОРИТМ ВІДВІДУВАННЯ ДІТЬМИ САДОЧКА

1. Отримати довідку від сімейного лікаря про стан здоров'я та епідеміологічне оточення дитини.
   Для отримання даної довідки  Вам необхідно попередньо записатись на прийом до сімейного лікаря, з яким заключена декларація. 
2. Отримавши довідку від сімейного лікаря  зателефонувати до закладу дошкільної освіти (вихователю групи),  повідомити про дату виходу дитини до закладу.
3. З метою організованого вимірювання температури безконтактним термометром рекомендуємо приводити дітей до закладу з 7.30 до 8.30  ранку. 
4. Під час проведення ранкового температурного скринінгу Вашої дитини  віддати довідки від сімейного лікаря медичному працівнику, який проводить температурний скринінг. 
5. Під час очікування проведення температурного скринінгу та  перебуваючи на території закладу Ви маєте дотримуватись дистанції  та  бути в респіраторі або захисній масці, так,  щоб були покриті ніс та рот.
6. Особисті речі дитини варто покласти у рюкзачок.   
7. Надавати правдиву інформацію  про стан  здоров'я  своєї дитини, а за необхідності - інших членів родини.
8. Категорично забороняється заходити до (будь-яких приміщень закладу)  в тому числі і до групових приміщень.
9. Забирати дитину Ви зможете з 16.00 до 18.30 год., зателефонувавши  вихователю та повідомивши час, коли Ви будете перебувати біля центральних воріт закладу.
10. Якщо виникли сімейні обставини, і Вам необхідно забрати дитину із закладу раніше необхідно чекати дитину біля воріт у  масці. Дитину до Вас приведе помічник вихователя, або вихователь.  
 

 
 

ШАНОВНІ БАТЬКИ!
 

     Відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 25.08.2021 № 8 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)», в ЗДО «Ластівка» вводяться такі заходи:

  1. Ранковий прийом дитини до дошкільного навчального закладу проводить  медична сестра (вимірює температуру безконтактним термометром)  та вихователь на ігровому майданчику. Батьки та супроводжуючі особи повинні одягати респіратор або захисну маску, так, щоб були покриті ніс та рот.
  2. Очікування батьками на території  обмежено.
  3. Температурний скринінг дітей проводять при вході з занесенням показників у відповідний журнал.
  4. Діти, в яких виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних захворювань, не допускаються до відвідування/
  5. Всі протиепідемічні заходи, будуть спрямовані на захист дітей (термометрія, миття рук, навчання правилам етикету кашлю тощо) проводяться в ігровій формі та за особистим прикладом працівників закладу.  

Матеріали про те, як говорити про коронавірус із маленькими дітьми:
брошура: uni.cf/2TE3JWT
відео: bit.ly/36dHGv9

​З повним текстом Постанови Головного державного санітарного лікаря України №8 від 25.08.2021 "Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у звязку з поширенням коронавірусної хвороби  (СОVID-19)" ви зможете за посиланням  
https://moz.gov.ua/golovnij-derzhavnij-sanitarnij-likar-ukraini
   

   


   

ЩО МАЮТЬ ЗНАТИ БАТЬКИ ПРО КОРОНАВІРУС?


 

 

 

ШАНОВНІ БАТЬКИ! ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

    На базі ЗДО "Ластівка"працюють Консультативний центр "Разом з мамою" та консультативний центр для батьків або осіб, які їх замінюють і дітей , які виховуються в умовах сімї.
    Враховуючи протиепідемілогічні заходи у закладах дошкільної освіти на період карантину у звязку з поширенням коронавірусної хвороби робота консультативних центрів ведеться в он-лайн режимі з використанням різних мобільних дотатків: сторінка закладу у фейсбуці та сайт ЗДО. 

   Ви зможете отримати всебічну допомогу у розвитку, вихованні, навчанні дітей, відповідно до їх задатків, нахилів, здібностей, індивідуальних, психологічних,  фізіологічних особливостей та культурних потреб. Детальніше Ви зможете ознайомитися з графіком та планом роботи на нашому сайті на сторінці "Новини" у розділі "Батьківський всеобуч". Якщо  інформація Вас зацікавила, наші спеціалісти нададуть кваліфіковану допомогу. Ми на вас чекаємо!