Заклад дошкільної освіти (ясла-садок)
Охтирської міської ради в Сумській області
Інформація про страви
ПЕРШІ СТРАВИ
Вимога законодавства пункти ст. 6 Інформація про страву
1) назва харчового продукту; БОРЩ УКРАЇНСЬКИЙ
2) перелік інгредієнтів; Картопля, Капуста Білокачанна, Цибуля ріпчаста, Буряк, Морква, Масло вершкове 72%, Квасоля, Томатна паста (виготовлено зі свіжих томатів), Сметана 21%, Сіль йодована, Вода
3) речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносиміст; Масло вершкове 72% (молоко), Сметана (молоко)
4) кількість певних інгредієнтів або категорій інгредієнтів у випадках, передбачених цим Законом; -
5) кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання; Порція – 150/200 грам
6) мінімальний термін придатності або дата "вжити до"; Не більше 120 хв. з моменту приготування
7) будь-які особливі умови зберігання та/або умови використання (за потреби); Продукт після приготування зберігається на роздаточній плиті при температурі не нижче 63 0С.
8) найменування та місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт, а для імпортованих харчових продуктів - найменування та місцезнаходження імпортера; ДНЗ «Ластівка» адреса: м. Охтирка вул. Сумська,17
10) інструкції з використання - у разі якщо відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту; Температура подачі +60-65 °C
 
12) інформація про поживну цінність харчового продукту. Маса порції – 150/200 г
   
Білки 2,13/2,75 г
Жири 2,51/3,14 г
з них: насичені  
Вуглеводи 10,03/13,13 г
з них: цукри  
Сіль  
Енергетична цінність 68,85/88,75 ккал


 
Вимога законодавства пункти ст. 6 Інформація про страву
1) назва харчового продукту; СУП ГРЕЧАНИЙ
2) перелік інгредієнтів; Крупа гречана, Цибуля ріпчаста, Морква, Картопля, Олія, Масло вершкове 72%, Сіль йодована, Вода
3) речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносиміст; Масло вершкове 72% (молоко)
4) кількість певних інгредієнтів або категорій інгредієнтів у випадках, передбачених цим Законом; Крупа гречана 5 гр. в 150 гр. страви
Крупа гречана 7 гр. в 200 гр. страви
5) кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання; Порція – 150/200 грам
6) мінімальний термін придатності або дата "вжити до"; Не більше 120 хв. з моменту приготування
7) будь-які особливі умови зберігання та/або умови використання (за потреби); Продукт після приготування зберігається на роздаточній плиті при температурі не нижче 63 0С.
8) найменування та місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт, а для імпортованих харчових продуктів - найменування та місцезнаходження імпортера; ДНЗ «Ластівка» адреса: м. Охтирка вул. Сумська,17
10) інструкції з використання - у разі якщо відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту; Температура подачі +60-65 °C
 
12) інформація про поживну цінність харчового продукту. Маса порції – 150/200 г
   
Білки 1,49/2,04 г
Жири 1,16/1,64 г
з них: насичені  
Вуглеводи 10,17/13,81 г
з них: цукри  
Сіль  
Енергетична цінність 56,22/76,94 ккал


ДРУГІ СТРАВИ
 
Вимога законодавства пункти ст.6 Інформація про страву
1) назва харчового продукту; Рулет рибний
2) перелік інгредієнтів; Риба морожена "Хек тихоокеанський" (випотрошений без голови), хліб пшеничний подовий, цибуля ріпчаста, яйце куряче, олія, сіль йодована.
 
3) речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість; Яйце куряче, хліб пшеничний подовий.
 
4) кількість певних інгредієнтів або категорії інгредієнтів у випадках, передбачених цим Законом; Риба
1-4 років – 53 гр. в 53 гр. страви
4-6,7 років – 79 гр. в 79 гр. страви
5) кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання; Порція:
1-4 років – 53 грам
4-6,7 років – 79 грам
6) мінімальний термін придатності або дата «вжити до»;  
Не більше 120 хв. з моменту приготування
7) будь-які особливі умови зберігання та/або умови використання (за потреби); Продукт після приготування зберігається на роздаточній плиті при температурі не нижче 630С.
8) найменування та місцезнаходження оператору ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчових продуктів, а для імпортованих харчових продуктів – найменування та місцезнаходження імпортера; ДНЗ «Ластівка» адреса: м. Охтирка вул. Сумська,17
 
10) інструкції з використання – у разі якщо відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту; Температура подачі + 60-65 0 С
 
12) інформація про поживну цінність харчового продукту. Маса порції – 1-4 років – 53 г
                             4-6,7 років – 79 г
Білки 7,95/11,85 г
Жири 3,59/4,82 г
з них: насичені  
Вуглеводи 3,13/4,59 г
з них: цукри  
Сіль  
Енергетична цінність 76,34/108,81 ккал


 
Вимога законодавства пункти ст.6 Інформація про страву
1) назва харчового продукту; Котлета рибна любительська
2) перелік інгредієнтів; Риба морожена "Хек тихоокеанський" (випотрошений без голови), морква,
хліб пшеничний подовий, цибуля ріпчаста, яйце куряче, молоко 2,5%, олія, вода питна, сіль йодована.
 
3) речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість; Яйце куряче, хліб пшеничний подовий, молоко.
 
4) кількість певних інгредієнтів або категорії інгредієнтів у випадках, передбачених цим Законом; Риба
1-4 років – 53 гр. в 59 гр. страви
4-6,7 років – 79 гр. в 88 гр. страви
5) кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання; Порція:
1-4 років – 59 грам
4-6,7 років – 88 грам
6) мінімальний термін придатності або дата «вжити до»;  
Не більше 120 хв. з моменту приготування
7) будь-які особливі умови зберігання та/або умови використання (за потреби); Продукт після приготування зберігається на роздаточній плиті при температурі не нижче 630С.
8) найменування та місцезнаходження оператору ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчових продуктів, а для імпортованих харчових продуктів – найменування та місцезнаходження імпортера; ДНЗ «Ластівка» адреса: м. Охтирка вул. Сумська,17
 
10) інструкції з використання – у разі якщо відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту; Температура подачі + 60-65 0 С
 
12) інформація про поживну цінність харчового продукту. Маса порції – 1-4 років – 59 г
                             4-6,7 років – 88 г
Білки 10,2/14,73 г
Жири 1,77/2,6 г
з них: насичені  
Вуглеводи 21,84/28,25 г
з них: цукри  
Сіль  
Енергетична цінність 81,21/116,36 ккал
 
Вимога законодавства пункти ст.6 Інформація про страву
1) назва харчового продукту; Шніцель рибний
2) перелік інгредієнтів; Риба морожена "Хек тихоокеанський" (випотрошений без голови),
цибуля ріпчаста, зелень петрушки, вода питна, яйце куряче, сухарі панірувальні, сіль йодована, олія.
 
3) речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість; Яйце куряче, сухарі панірувальні.
 
4) кількість певних інгредієнтів або категорії інгредієнтів у випадках, передбачених цим Законом; Риба
1-4 років – 53 гр. в 47 гр. страви
4-6,7 років – 79 гр. в 70 гр. страви
5) кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання; Порція:
1-4 років – 47 грам
4-6,7 років – 70 грам
6) мінімальний термін придатності або дата «вжити до»;  
Не більше 120 хв. з моменту приготування
7) будь-які особливі умови зберігання та/або умови використання (за потреби); Продукт після приготування зберігається на роздаточній плиті при температурі не нижче 630С.
8) найменування та місцезнаходження оператору ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчових продуктів, а для імпортованих харчових продуктів – найменування та місцезнаходження імпортера; ДНЗ «Ластівка» адреса: м. Охтирка вул. Сумська,17
 
10) інструкції з використання – у разі якщо відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту; Температура подачі + 60-65 0 С
 
12) інформація про поживну цінність харчового продукту. Маса порції – 1-4 років – 47 г
                       4-6,7 років – 70 г
Білки 9,75/14,14 г
Жири 1,21/1,82 г
з них: насичені  
Вуглеводи 23,29/30,42 г
з них: цукри  
Сіль  
Енергетична цінність 85,35/121,31 ккал
 
Вимога законодавства пункти ст. 6 Інформація про страву
1) назва харчового продукту; Каша кукурудзяна розсипчаста
2) перелік інгредієнтів; Крупа  кукурудзяна   , вода питна ; ,сіль харчова йодована ;  масло  вершкове   72 %
3) речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносиміст; Масло вершкове 72%(молоко)
4) кількість певних інгредієнтів або категорій інгредієнтів у випадках, передбачених цим Законом; Крупа  кукурудзяна 29,5/37 , вода 70,5/88,5 ,сіль йодована 0,25/0,3, масло  вершкове   72 %  2/2,5
5) кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання; Порція – 90,113грам
6) мінімальний термін придатності або дата "вжити до"; Не більше 120 хв. з моменту приготування
7) будь-які особливі умови зберігання та/або умови використання (за потреби); Продукт після приготування зберігається на роздаточній плиті при температурі не нижче 63 0С.
8) найменування та місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт, а для імпортованих харчових продуктів - найменування та місцезнаходження імпортера; ДНЗ «Ластівка» адреса: м. Охтирка вул. Сумська,17
10) інструкції з використання - у разі якщо відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту; Температура подачі +60-65 °C
 
12) інформація про поживну цінність харчового продукту. Маса порції – 90,113 г
  90 113
Білки 2,46 3,09
Жири 4,42 г 5,73
з них: насичені    
Вуглеводи 21,38 26,82
з них: цукри    
Сіль                                 
Енергетична цінність,ккал 112,64 141,22
 
Вимога законодавства пункти ст. 6 Інформація про страву
1) назва харчового продукту; КАША  ГРЕЧЕНА  РОЗСИПЧАСТА
2) перелік інгредієнтів;                 Крупа гречана , Вода, Сіль йодована, Масло  вершкове   72 %
3) речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносиміст; Масло вершкове (молоко)
4) кількість певних інгредієнтів або категорій інгредієнтів у випадках, передбачених цим Законом; Крупа гречана 33,5 /42, Вода 63,5/79,5, Сіль йодована 0,25/3,0 масло  вершкове  72 % 2/2,5 ,
5) кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання; Порція – 82,103 грам
6) мінімальний термін придатності або дата "вжити до"; Не більше 120 хв. з моменту приготування
7) будь-які особливі умови зберігання та/або умови використання (за потреби); Продукт після приготування зберігається  при температурі не нижче 65 0С.
8) найменування та місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт, а для імпортованих харчових продуктів - найменування та місцезнаходження імпортера; ДНЗ «Ластівка» адреса: м. Охтирка вул. Сумська,17
10) інструкції з використання - у разі якщо відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту; Температура подачі +60-65 °C
 
12) інформація про поживну цінність харчового продукту. Маса порції – 82/ 103 г
  82 103
Білки 4,24 5,31
Жири 2,56 3,20
з них: насичені    
Вуглеводи 21,20 26,58
з них: цукри    
Сіль                                 
Енергетична цінність,ккал 125,45 157,23
 
Вимога законодавства пункти ст. 6 Інформація про страву
1) назва харчового продукту; КУРКА ПО - ІТАЛІЙСЬКІ (ПІДЛИВА)
2) перелік інгредієнтів; Курятина (філе), томатне пюре (томати свіжі, сіль, вода), цибуля ріпчаста, олія,  цукор, сіль йодована, вода питна
3) речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносиміст; -
4) кількість певних інгредієнтів або категорій інгредієнтів у випадках, передбачених цим Законом; 1-4 роки 4-6 років
Курятина (філе) – 45 гр. в 36/10 гр страви
 
Курятина (філе) – 60 гр. в 48/12 гр страви
 
5) кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання; Порція –  36/10  грам Порція –  48/12 грам
6) мінімальний термін придатності або дата "вжити до"; Не більше 120 хв. з моменту приготування
 
Не більше 120 хв. з моменту приготування
7) будь-які особливі умови зберігання та/або умови використання (за потреби); Продукт після приготування зберігається на роздаточній плиті
 при температурі не нижче 63 0С.
8) найменування та місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт, а для імпортованих харчових продуктів - найменування та місцезнаходження імпортера; ДНЗ «Ластівка» адреса: м. Охтирка вул. Сумська,17
10) інструкції з використання - у разі якщо відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту; Температура подачі  + 60 - 65  °C
 
12) інформація про поживну цінність харчового продукту. Маса порції –  36/10  г
   
Білки 11,18  г
Жири 5,13   г
з них: насичені  
Вуглеводи 15,06   г
з них: цукри  
Сіль  
Енергетична цінність   151,57  ккал
Маса порції –  48/12  г
   
Білки 14,91   г
Жири 6,68     г
з них: насичені  
Вуглеводи 20,09   г
з них: цукри  
Сіль  
Енергетична цінність 200,68    ккал
 
Вимога законодавства пункти ст. 6 Інформація про страву
1) назва харчового продукту; РАГУ ІЗ КУРЯТИНИ
2) перелік інгредієнтів; Курятина (філе), олія, вода питна, картопля, морква, цибуля ріпчаста, томатне пюре (томати свіжі, сіль, вода), борошно пшеничне, сіль йодована
3) речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносиміст; борошно пшеничне
4) кількість певних інгредієнтів або категорій інгредієнтів у випадках, передбачених цим Законом; 1-4 роки 4-6 років
Курятина (філе) – 45 гр. в 32/102 гр страви
Картопля -  66 гр. в 32/102 гр. страви
Курятина (філе) – 60 гр. в 43/136 гр страви
Картопля -  88 гр. в 43/136 гр. страви
5) кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання; Порція –  32/102  грам Порція –  43/136 грам
6) мінімальний термін придатності або дата "вжити до"; Не більше 120 хв. з моменту приготування
 
Не більше 120 хв. з моменту приготування
7) будь-які особливі умови зберігання та/або умови використання (за потреби); Продукт після приготування зберігається на роздаточній плиті
 при температурі не нижче 63 0С.
8) найменування та місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт, а для імпортованих харчових продуктів - найменування та місцезнаходження імпортера; ДНЗ «Ластівка» адреса: м. Охтирка вул. Сумська,17
10) інструкції з використання - у разі якщо відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту; Температура подачі  + 60 - 65  °C
 
12) інформація про поживну цінність харчового продукту. Маса порції –  32/102  г
   
Білки 11,18  г
Жири 5,13   г
з них: насичені  
Вуглеводи 15,06   г
з них: цукри  
Сіль  
Енергетична цінність   151,57  ккал
Маса порції –  43/136  г
   
Білки 14,91   г
Жири 6,68     г
з них: насичені  
Вуглеводи 20,09   г
з них: цукри  
Сіль  
Енергетична цінність 200,68    ккал
 
Вимога законодавства пункти ст. 6 Інформація про страву
1) назва харчового продукту; МАКАРОННИК З М’ЯСОМ
2) перелік інгредієнтів; Яловичина, масло вершкове (молоко), макаронні вироби, сіль йодована, цибуля ріпчаста, олія, яйце куряче, сухарі панірувальні, вода питна
3) речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносиміст; масло вершкове (молоко), яйце куряче, сухарі панірувальні
4) кількість певних інгредієнтів або категорій інгредієнтів у випадках, передбачених цим Законом; 1-4 роки 4-6 років
Яловичина –  32гр. в 94 гр. страви
Макаронні вироби – 28,5 гр. в 94 гр. страви
Яловичина –  40 гр. в 118  гр. страви
Макаронні вироби – 36  гр. в 118 гр. страви
5) кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання; Порція –  94  грам Порція –  118 грам
6) мінімальний термін придатності або дата "вжити до"; Не більше 120 хв. з моменту приготування
 
Не більше 120 хв. з моменту приготування
7) будь-які особливі умови зберігання та/або умови використання (за потреби); Продукт після приготування зберігається на роздаточній плиті
 при температурі не нижче 63 0С.
8) найменування та місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт, а для імпортованих харчових продуктів - найменування та місцезнаходження імпортера; ДНЗ «Ластівка» адреса: м. Охтирка вул. Сумська,17
10) інструкції з використання - у разі якщо відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту; Температура подачі  + 60 - 65  °C
 
12) інформація про поживну цінність харчового продукту. Маса порції –  94   г
   
Білки 10,35  г
Жири 4,01   г
з них: насичені  
Вуглеводи 22,37   г
з них: цукри  
Сіль  
Енергетична цінність   168,48  ккал
Маса порції –  118  г
   
Білки 12,95   г
Жири 5,25     г
з них: насичені  
Вуглеводи 28,16   г
з них: цукри  
Сіль  
Енергетична цінність 213,57   ккал
 
Вимога законодавства пункти ст. 6 Інформація про страву
1) назва харчового продукту; КОТЛЕТА НАТУРАЛЬНА З ФІЛЕ КУРКИ ПАНІРОВАНА В СУХАРЯХ
2) перелік інгредієнтів; Курятина (філе), яйце куряче, хліб пшеничний подовий, олія, сіль йодована
 
 
3) речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносиміст; хліб пшеничний подовий, яйце куряче
4) кількість певних інгредієнтів або категорій інгредієнтів у випадках, передбачених цим Законом; 1-4 роки 4-6 років
Курятина (філе) – 45 гр. в 48  гр страви
 
Курятина (філе) – 60 гр. в 65  гр страви
 
5) кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання; Порція –  48  грам Порція –  65  грам
6) мінімальний термін придатності або дата "вжити до"; Не більше 120 хв. з моменту приготування
 
Не більше 120 хв. з моменту приготування
7) будь-які особливі умови зберігання та/або умови використання (за потреби); Продукт після приготування зберігається на роздаточній плиті
 при температурі не нижче 63 0С.
8) найменування та місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт, а для імпортованих харчових продуктів - найменування та місцезнаходження імпортера; ДНЗ «Ластівка» адреса: м. Охтирка вул. Сумська,17  
10) інструкції з використання - у разі якщо відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту; Температура подачі  + 60 - 65  °C
 
12) інформація про поживну цінність харчового продукту. Маса порції –  55  г
   
Білки 10,65  г
Жири 3,95  г
з них: насичені  
Вуглеводи 4,08  г
з них: цукри  
Сіль  
Енергетична цінність   96,56   ккал
Маса порції –  73  г
   
Білки 14,13  г
Жири 5,06  г
з них: насичені  
Вуглеводи 5,30  г
з них: цукри  
Сіль  
Енергетична цінність 126,03   ккал


Коментарі:


Ім’я: